29 Ekim 2015 Perşembe

Sensei HAttori Hounzo!!!!





Evet beyler bir rivayete göre bu adam çok böyük bir üstad öyle büyükmüş ki adamlar ışınlandığından bahsediyor düşünün artık...


zamanında japonya da nükleer santraller asimolar cep telefonları falan yokken böyle bölük pörçük bi kaç eyaletten oluştuğu dönemde bu adam deli gibi samuray kılıçları yaparmış

savaşa gidecek her samuray sanayide ki hattori ustaya gidip "ustacıgım gözünün yağında balık kızartıp 70'lik rakı içireyim bu kılıca iki mastar sür iki eğe değsin bir iki de cilala cezam neyse hazırım" derdi.

tabi o zamanlar sanayinin tek kılıç ustası olduğundan mütevellit "kardeş elimde bi sürü iş var sen bugün git yarın gel" diyerek sallarmış başından
,
e adamda haklı şimdi beyler. sadece savaşa giden samurayların kılıçları gelmiyo ki adama mkoyim.

kasap geliyo "dayıcım tam koçu kesecektim bıçak bitmiş" der.
lokantacı gelir" ustam akşama shinzou klanı için yemek yapacak bu bıçakla nasıl suşi olur mkoyim diyo sensei" diye gelir.

ahı gitmiş vahı kalmış kuru kuru kayısı sahibi matsumoto teyze gelir "ayol bana her zaman asılıyo şu gençler artıkın kendimi naha bu pıçaklan koruycam geçen biri tecavüze kalkıştı sensei ileyle şunu gözüm göynüm açılsın :-* " der!!!!

velhasıl kelam bu zat mahallenin abisi olduğu kadar kılıçlarında dilinden anlayan bir kaplumbağa terbiyecisi misali önemli bir kişiliktir.

Bir çok savaşa katılıp iki klanı birleştirerek bugün ki japonyanın ortaya çıkmasında büyük rol oynadığı söylenir ki halen bu zatın varlıgına inanılır beyler.


Özet: oretoshima ni getsu nagatsuyu!!! nagatsuyu ni oretoshima getsu!!!

yani türkçesi

Sen seni bil sen seni!! sen seni bilmezsen ben nerden bilirim mkoyim seni!!!

bir samuray atasözü beyler...

1 yorum:

  1. Yorum yapın lan!!!

    tamam bakın sakin yazıyorum kardeşler bari öneri atın blogum daha yeni

    gmail adresi sahibi olamayacak kadar fakir olduğunuzu söylemeyin bana mkoyim yapmayın!!!!

    YanıtlaSil